Tabel cu pH-ul alimentelor
Foarte Alcaline
|
Mult Alcaline
|
Mijlociu Alcaline
|
Slab Alcaline
|
Alimente
|
Slab Acide
|
Mijlociu Acide
|
Mult Acide
|
Foarte Acide
|
smochine caise pepene verde
|
stafide, masline mango
|
mere curmale alune pere papaya
|
piersici, nuca de cocos struguri, banane, capsuni citrice, pepene rosu ananas
|
Fructe
|
prune
|
coacaze
merisor
banane verzi
|
Gemuri
dulceturi
| |
broccoli ceapa verde, telina
|
sfecla rosie gulii, spanac, usturoi
|
varza cartofi castraveti, salata
|
varza de Bruxelles morcovi
|
Legume
|
rosii spanac gatit
|
bulion de rosii
| ||
soia boabe
|
mezeluri din soia
|
Leguminoase
|
fasole alba, linte
|
branza de soia
|
lapte de soia
| |||
grau incoltit
|
ovaz
|
Cereale
|
orez brun
|
grau, orez
|
malai, orz
|
paine, patiserie
| ||
samburi dovleac
|
alune
|
ulei de peste ulei de primula
|
ulei presat la rece de
floarea soarelui masline
|
Oleaginoase Seminte
|
ulei rafinat de floarea soarelui, masline
|
nuci
|
arahide prajite
| |
lapte de mama
|
Lactate
|
unt, iaurt orez cu lapte
|
lapte de vaca nefiert smantana
|
branzeturi
cazeina, lapte fiert
|
branza topita inghetata
| |||
oua de prepelita
|
oua de rata
|
Oua
|
oua de gaina
| |||||
Carne
|
peste
|
carne de miel
|
carne de porc
|
carne de vita, stridii
| ||||
praf de copt
|
condi-mente piper
|
plante
|
Plante
Condimente |
vanilie
|
muscat
|
puding
jeleuri
| ||
sare marina
|
otet de mere
|
sulfit
|
Conservante
|
benzoat
|
aspartam
|
sare rafinata otet
| ||
apa minerala
|
ceaiuri
|
ceai verde
|
Bauturi
|
alcool
|
cafea
|
drojdie,
bere
| ||
melasa
|
Dulciuri
|
miere
|
zaharina
|
zahar, cacao ciocolata
| ||||
Coada soricelului
Cretusca
|
Lemn dulce
|
Aswaganda
Shatavari
|
Spirulina
|
Medicamente
|
anti-inflamatoare anti-histaminic
|
sedative tranchili-zante
|
antibiotice aspirina
|
FRUCTE ALCALINE
|
FRUCTE ACIDE
| ||
mere si cidru
caise,
piersici
avocado
struguri
banane coapte capsuni
cirese
stafide curmale
smochine
|
grape-fruit
mango
pepeni
nectarine masline papaya pere
ananas
prune
lamai
|
toate conservele, gemuri, dulceturi
fructe zaharisite, glazurate fructe uscate, conservate cu sulfura fructe proaspete cu zahar banane verzi merisor masline verzi murate | |
LEGUME ALCALINE
|
LEGUME ACIDE
| ||
supe vegetale
asparagus copt broccoli, conopida varza rosie si alba morcovi, rosii, cartofi anghinare castraveti marar vinete, andive usturoi, praz, ceapa
salata verde, spanac
|
ciuperci
leguminoase (in afara de alune si linte)
patrunjel, pastarnac ardei dovleac, asparagus ridichi soia boabe extract de soia bostan nap, sfecla | fasole alba varza de Brussel
linte
rubarbar | |
LACTATE ALCALINE
|
LACTATE ACIDE
| ||
lapte smantanit, kefir, zer
lapte proaspat (vaca, capra)
iaurt cu acidophilus |
unt, smantana, branzeturi
inghetata lapte fiert, lapte praf | ||
PRODUSE DIN CARNE ALCALINE
|
PRODUSE DIN CARNE ACIDE
| ||
nu sunt
|
toate tipurile de carne de mamifere, pasari, peste, gelatina, grasime, icre, oua de gaina albe
| ||
CEREALE ALCALINE
|
CEREALE ACIDE
| ||
cereale proaspete,
grau incoltit,
orz verde
|
produse de patiserie
paine, toate tipurile prajituri, biscuiti amidon, aluaturi |
paste fainoase
galusti faina de ovaz, orez, orz, secara, fulgi de cereale | |
DIVERSE - ALCALINE
|
DIVERSE - ACIDE
| ||
ceaiuri de plante, neindulcite
produse din lucerna
ghimbir
drojdie de bere (calup) ?
sare de mare
|
toate bauturile alcoolice
dulciuri, sosuri cacao, ciocolata coca-cola, cafea
racoritoare sintetice,
sare rafinata, curry, |
sifon
aditivi alimentari sintetici : arome, coloranti conservanti ca: benzoat, otet, saramura, fum
condimente cu glutamat | |
OLEAGINOASE ALCALINE
|
OLEAGINOASE ACIDE
| ||
migdale
castane, nuca de cocos |
toate celelalte fructe oleaginoase si semintele coapte sau prajite
| ||
OBICEIURI ALCALINE
|
OBICEIURI ACIDE
| ||
somnul, relaxarea,
sauna, exercitiul fizic
buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul
|
fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice
somn insuficient suprasolicitarea, medicamentele supararea, mania, revolta |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu